Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сделки с „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 63% от оборота на БФБ

Мечите настроения преобладаваха, като SOFIX записа пета поредна негативна серия

Сделки с „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 63% от оборота на БФБ

Снимка: БГНЕС/ГЕРГАНА КОСТАДИНОВА

Мечите настроения преобладаваха на Българската фондова борса в понеделник, като оборотът на регулиран пазар достигна 1,6 млн. лв., по голямата част от който бе формиран от сделки с „Кепитъл Консепт Лимитед“

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се понижи с 0,57% до 579,49 пункта, записвайки пета поредна негативна серия. По-широкият измерител BGBX40 се раздели с 0,62%% до 113,62 пункта. Секторният BGREIT се придвижи на червена територия с 0,71% до 134,14 пункта. Равнопретегленият BGTR30 пък отписа 0,41% от стойността си до 523,49 пункта.

Оборотът на регулиран пазар достигна 1,599 млн. лв. след сключени 144 сделки с 40 емисии.

Преобладаващата част от оборота в понеделник бе формиран благодарение на „Кепитъл Консепт Лимитед“ АД (Уелкъм Холдингс АД), по чиято позиция преминаха 1 000 008 лв.Това представлява близо 63% от целия оборот за деня.

В понеделник също така стана ясно, че предлагането на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД няма да започне на 27 януари 2020 г., защото "Българска фондова борса" АД все още не е определила начална дата за търговия с акциите на дружеството, съобщи компанията.

„Съгласно приета процедура за продажба на акции на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД (ТБС Груп) от 16 януари 2020 г. беше изразена готовност от страна на компанията да започне търговия на книжа на 27.01.2020 г. Към този момент все още се очаква определяне на начална дата от страна на Българска фондова борса (БФБ). Очакваме от БФБ дата за старт на търговията. В момента виждаме висок интерес от чуждестранни инвеститори, ще използваме евентуалното допълнително време максимално ефективно за провеждане на активни срещи, разговори и roadshow с тях“, заяви Иван Житиянов, изпълнителен директор на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записва седмичен ръст въпреки преобладаващото минорно настроение