IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагането на "Телелинк" няма да започне на 27 януари

БФБ все още не е определила начална дата за търговия с акциите на дружеството

08:35 | 27.01.20 г.
Предлагането на "Телелинк" няма да започне на 27 януари

Предлагането на "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД няма да започне на 27 януари 2020 г., защото "Българска фондова борса" АД все още не е определила начална дата за търговия с акциите на дружеството, съобщи компанията.

"Съгласно приета процедура за продажба на акции на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД (ТБС Груп) от 16 януари 2020 г. беше изразена готовност от страна на компанията да започне търговия на книжа на 27.01.2020 г. Към този момент все още се очаква определяне на начална дата от страна на Българска фондова борса (БФБ). Очакваме от БФБ дата за старт на търговията. В момента виждаме висок интерес от чуждестранни инвеститори, ще използваме евентуалното допълнително време максимално ефективно за провеждане на активни срещи, разговори и roadshow с тях“, заяви Иван Житиянов, изпълнителен директор на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД.

Цената за акция на "Телелинк" от 7,6 лв. дава адекватна отстъпка за инвеститорите, заяви в интервю за Investor.bg Житиянов.

Основните продаващи акционери са заявили, че възнамеряват да продадат до 30% от капитала, или 3,75 милионна акции до края на 2020 г.

Предлагането на акциите ще се осъществява посредством стандартни сделки на регулиран пазар. Предвижда се акциите да се продават на траншове – един сега, през януари 2020 г., и един през септември 2020 г., като всеки транш има своите параметри.

Първият транш през януари ще продължи 5 работни дни от старта на търговията на БФБ. За това време тримата продаващи държатели ще могат да предложат 7% от капитала на компанията на цена 7,60 лв. Ако всичките 7% бъдат изкупени преди края на първия транш, те ще могат да предложат още 7% на същата цена. Така общото предлагане през януари може да достигне максимум 14%.

След края на първия транш тримата продаващи акционери се ангажират да не продават повече книжа до септември 2020 г., когато ще се проведе втори транш. Тогава те ще могат по своя преценка да предложат за продажба остатъка до 30% при цена, определена на база 8,5 пъти нормализираната EBITDA или оперативната печалба преди лихви, данъци и амортизация на компанията за 12-те месеца, завършващи на 30.06.2020 г.

Междувременно компанията обяви намерение да разпредели междинен дивидент от около 4 млн. лв.

Материалът има информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още