Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Сирма Груп Холдинг планира обратно изкупуване на акции

Софтуерната компания възнамерява да изкупи максимум 300 хил. свои книжа до края на 2016 г.

Сирма Груп Холдинг планира обратно изкупуване на акции

Снимка: Сирма Груп Хoлдинг

През юни Сирма Груп Холдинг АД свиква общо събрание на акционерите, на което се очаква да бъде взето решение за обратно изкупуване на максимум 300 хил. собствени акции, съобщава софтуерната компания чрез БФБ-София.

Сирма Груп Холдинг АД
Общото събрание ще се проведе на 14 юни в 13 часа в хотел Best Western Expo Sofia в София.

Книжата, обект на обратното изкупуване, което явно ще се осъществи през втората половина на 2016 г., представляват 0,5% от капитала на Сирма Груп Холдинг. Минималната цена е определена на 0,50 лв., а максималната – на 1,50 лв. за акция.

На събранието се очаква да бъдат приети още годишният доклад за дейността на дружеството за 2015 г., индивидуалният годишен финансов отчет и годишният консолидиран финансов отчет за 2015 г., както и други документи и отчети, които характерно се одобряват на годишните общи събрания.

През 2015 г. Сирма Груп Холдинг спечели 18 хил. лв. спрямо положителния финансов резултат в размер на 520 хил. лв. за 2014 г., показва годишният одитиран индивидуален отчет на дружеството. Общите приходи са надолу с 4% до 1,686 млн. лв.

На консолидирана основа Сирма Груп регистрира 77% годишен спад на печалбата до 2,215 млн. лв. от 9,642 млн. лв. през 2014 г. Общите консолидирани приходи обаче растат с 21,1% до 33,977 млн. лв.

През първото тримесечие на 2016 г. холдингът инкасира загуба от 58 хил. лв. спрямо печалба за 28 хил. лв. през първите три месеца на 2015 г., издава неконсолидираният междинен финансов отчет, публикуван чрез БФБ-София. Приходите са за 282 хил. лв. при такива за 314 хил. лв. година по-рано.

Акционерите на дружеството трябва да приемат решение за разпределяне на финансовия резултат за миналата година. По конкретната точка се предлага 10% от печалбата в размер на 18 хил. лв. да отиде като резерв, а остатъкът да бъде отнесен като неразпределена печалба.

По време на кампанията по излизането си на борсата Сирма Груп Холдинг обеща, че ще провежда дивидентна политика. Но разпределянето на дивидент зависи преди всичко от финансовия резултат и решението на ръководството да предложи такъв.

Още по темата

До момента все още няма сделки с книжа на холдинга. На 11 май акциите на дружеството се изстреляха до 1,25 лв за акция при прехвърлянето на пакет от 202 362 акции, с което отчетоха повишение от 13,6% спрямо затварянето на търговията през предходния ден.

В началото на месеца (на 3 май) цената на акциите на дружеството удари дъно от 1,033 лв. за акция, но сделката от 11 май бе при цена, която бе с 21% по-висока.

Последно акциите на дружеството, което участва в състава на широкия индекс BGBX40, се търгуваха на 13 май при средна цена от 1,18 лв. Пазарната капитализация на компанията е размер на 69,571 млн. лв.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Свилен Колев

Последни новини

Още по темата

Коментари (5)

2
 
1
 
5
преди 1 година
Няма профилна снимка
В един от документите за ОСА пише защо ще се изкупуват акции, ама то трябва и малко повече да се потруди човек.
3
 
3
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Добра политика за подържане на висока цена. Иначе ще е трудно при излизането на борса в чужбина (ако малки обеми преди това са свалили цената както беше тенденията).
А мах 300 К акции са нищо. Стават само за неутрализиране на големи спекулативни изменения на цената с ниски обеми.
4
 
13
 
3
преди 1 година
Честито на пИчИлившите! Егати гъди-гъди-то се получава.
4
 
25
 
2
misanthrope до: oslo
преди 1 година
Няма профилна снимка
А ти как мислиш, дали ше финтират пазара? Листваш се за да набираш капитал за некви си там заветни цели а след 1 год. решаваш че ще си ги изкупиш обратно.
Обещаваш дивидентна политика и промотираш някакви нематериални активи за милиони, а накрая се оказва, че печалбата ти е колкото за Опел 2ра ръка и няма да я разпределяш?
Финта е реален, странно е, че все още има хора дето му се ловят, На БФБто 95% от компаниите са такива "финтаджии" то затова и оборота както се вижда е титаничен. Балъците намалеха
6
 
3
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Това е много добро. Ще има възможност, който иска да излезе от позицията, да излезе, евентуално. Стига да не финтират пазара и да изкупят само от
"когото трябва", примерно някой служител, на когото са обещали.

Който иска да излезе, трябва да нареди оферти, на цената която иска. Защото в противен случай, пакетите ще минат и после ще чака...

Още от Новини и анализи
Червен финал на седмицата за индексите на БФБ