IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирма Груп прогнозира 120 млн. евро приходи от продажби до 2022 г.

70% от приходите от продажби ще са генерирани в Северна Америка и Европа

12:06 | 02.02.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сирма Груп Холдинг си е поставила за цел да генерира приходи в размер на 120 млн. евро през 2022 г., като прогнозира портфейлите „Търговия“ и „Здравеопазване“ да нарастват с близо 100% годишно, показва актуализираната Стратегия за развитие на холдинга за периода 2018 - 2022 година.

„Осъзнаваме предизвикателствата от публикуване на нашата Стратегия и очаквани резултати. Същевременно вярваме в нашия ангажимент за прозрачност и чувстваме своето задължение да споделяме с нашите акционери своето знание, намерения и съображения“, коментира изпълнителният директор на компанията Цветан Алексиев.

Сирма дефинира точно основните елементи на своята стратегия и целите, които си е поставила, както и показателите (KPI), чрез които ще се измерва постигането им. Определени са стратегическите технологии, които ще залегнат в основата на бъдещото развитие на групата и нейната технологична трансформация.

Целта е концентрация на когнитивните технологии и развойна дейност в Sirma ENterprise Platform with AI (накратко SENPAI), което ще позволи на групата да развива силно конкурентоспособни приложения в избраните от нея вертикали на специализация.

Стратегическите цели предвиждат до края на 2022 г. приходите от продажби да нараснат до 120 млн. евро, което отговаря на 35% CAGR (комбиниран годишен темп на растеж) на приходите за периода. Стратегията предвижда към 2022 г. 70% от приходите от продажби да са генерирани в Северна Америка и Европа. Бързият темп на растеж следва да бъде изпълнен при запазване на оперативната ефективност от 29% EBITDA марж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още