IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг финализира сделката по придобиването на аптеки ФармаСтор

Компанията придобива всички 19 обекта на ФармаСтор в София и Бургас

16:11 | 01.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: компанията</em></p>

Снимка: компанията

Софарма Трейдинг АД обяви финализирането на сделката по придобиването на аптеки ФармаСтор. Анонсът, публикуван от БФБ - София, идва само няколко седмици, след като Комисията за защита на конкуренцията безусловно одобри концентрацията.

С приключването на сделката най-голямата компания по приходи в сектор фармация в страната ни, придобива всички 19 обекта на ФармаСтор в София и Бургас. В следващите месеци настоящият мениджърски екип ще продължи да участва в управлението на аптеките до пълното им интегриране към концепцията SOpharmacy.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Фокусът на екипа на Софарма Трейдинг в първите месеци след придобиването ще бъде върху запазването на стабилността на аптеки Фармастор и изграждането на синергия между SOpharmacy и ФармаСтор чрез успешна интеграция на операциите на аптеките.

Обединението на SOpharmacy и ФармаСтор осигурява по-силна пазарна позиция и мащаб на за операциите на Софарма Трейдинг АД в ритейл сегмента на аптечния пазар в България, посочват от дружеството в съобщението си

Софарма Трейдинг през 2015 година обяви структуриране на дейност за предоставяне на здравни услуги чрез новата концепция аптеки под марката SOpharmacy, която предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности на пациентите.

Към края на 2017 година SOpharmacy обединява 23 обекта, разположени в 8 града на страната.

Групата ФармаСтор от своя страна има операции на българския аптечен пазар от 12 години и включва в своята концепция 19 обекта в София и Бургас. 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още