IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличението на ФНИБ вече е успешно, на аукцион отиват само 29% от правата*

68% от правата са заявени за плащане, с което е премината границата за успех на емисията

12:50 | 23.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Проект на сградата в София тех парк до Арена Армеец. Снимка: ФНИБ АДСИЦ</p>

Проект на сградата в София тех парк до Арена Армеец. Снимка: ФНИБ АДСИЦ

Аукционът за неизползваните права при увеличението на капитала на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ ще бъде за 5 888 869 права, което представлява 29% от всички, показват текущи данни на Централен депозитар. Така увеличението е успешно, защото минимумът му беше записването на 50% от правата, а делът вече е 68%. Останалите 3% от правата все още се обработват.

На аукцион отиват правата, чиито собственици не са проявили желание да упражнят право до крайния срок 20 юли 2018 г. По закон те ще бъдат продадени на аукцион, а собствениците им ще получат продажната цена, докато купувачите ще придобият право да запишат акции от фонда.

Аукционът ще се проведе на 27 юли 2018 г., а крайният час за въвеждане на оферти е 13:45, след което борсовата платформа ще обработи поръчките и ще излязат резултатите. Минималната цена е 0,001 лв., а кодът на правата - 5BUM.

* Все още БФБ-София не е обявила окончателния брой на правата за аукцион, като това обикновено става два дни преди аукциона. Възможно е правата да претърпят известна промяна поради факта, че обработката на 559 594 права все още не е приключила (забавен сетълмент). Така максималният брой права на аукциона може да достигне 6 448 463 права.

Общият брой на правата е 20,15 млн., по едно за всяка сега съществуваща акция. Всяко право дава възможност за записването на една нова акция с емисионна цена 1,9 лв. Това е и текущата пазарна цена.

Крайният срок за плащане на заявените права е 13 август.

Средствата от увеличението за максимум 38,3 млн. лв. ще бъдат използвани за строителството на офис сграда в София тех парк. ФНИБ АДСИЦ очаква продължаващо преместване на бизнеси от Западна към Източна Европа, затова предположенията са, че лесно ще бъдат намерени наематели за новата сграда.

Приходите на фонда от услуги за първото полугодие на 2018 г. възлизат на 3,32 млн. лв. при ръст от 9,3% на годишна база. Приходите са от наеми на "Камбаните бизнес център", Офис сграда 1 в "Бизнес Парк Младост 4" в София и от два магазини на "Мосю Бриколаж" (в София на бул. Цариградско шосе и във Варна).

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още