IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Програма „Черноморски басейн“ 2014-2020 ще заработи в края на годината

Десет държави ще си разпределят бюджета от 54 млн. евро

15:29 | 08.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Предвидено е програма „Черноморски басейн“ 2014-2020 да заработи в края на годината, когато ще бъде отправена официална покана за кандидатстване с проекти. Това каза в Бургас зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова при откриването на първия информационен семинар по програмата, съобщи МРРБ. 

Десет държави могат да получат финансиране по програмата, която е с бюджет  54 млн. евро.

Ще бъдат финансирани проекти за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия от човешката дейност и инициативи, свързани с туризъм и устойчиви туристически маршрути.

Програмата дава възможност и за мерки за модернизация на селското стопанство и предприемачеството в тази сфера. Всички дейности трябва да бъдат насочени към развитието на териториите около Черноморския басейн.

България имаше ключово участие в програмата през предходния програмен период, подчерта Николова. Тогава са реализирани общо 50 проекта с участие на български партньори. Например финансирани са проекти за създаването на изкуствени рифове в пет държави.

При подготвяния прием проектите ще могат да се подават онлайн. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още