IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК одобри програмата "Черноморски басейн 2014-2020"

Общият бюджет на програмата е близо 54 млн. евро, а в обхвата й са включени 10 държави от басейна на Черно море

19:00 | 21.12.15 г.
ЕК одобри програмата "Черноморски басейн 2014-2020"

Европейската комисия (ЕК) одобри програмата "Черноморски басейн 2014-2020", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

В обхвата й са включени 10 държави от басейна на Черно море: Азербайджан, Армения, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна.

Общият бюджет на програмата е 53,9 млн. евро, който включва съфинансиране от Европейския инструмент за съседство, Европейския фонд за регионално развитие, Инструмента за предприсъединителна помощ и национално съфинансиране.

За българските партньори националното съфинансиране е до 8 на сто от определения им бюджет в проектите, в които участват, и се осигурява от републиканския бюджет.

Общата цел на Програмата е подобряване на благосъстоянието на хората в регионите на Черноморския басейн чрез устойчив растеж и съвместно опазване на околната среда.

Първата покана за набиране на проектни предложения се очаква да бъде обявена през втората половина на 2016 г.

Ще бъдат финансирани съвместни проекти в рамките на следните приоритети: съвместно насърчаване на бизнеса и предприемачеството в областта на туризма и културата; увеличение на трансграничните възможности за търговия и модернизация на селското стопанство и свързаните с него сектори; увеличение на трансграничните възможности за търговия и модернизация на селското стопанство и свързаните с него сектори и повишаване на осведомеността и съвместни действия за намаляване на речните и морските отпадъци.

По-подробна информация има на сайта на програмата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още