IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терзиева настоява за фонд за подпомагане след природни бедствия

Щетите по пътищата в Приморско и Созопол след пороя са за 3 млн. лв.

21:17 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Терзиева настоява за фонд за подпомагане след природни бедствия

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева смята, че трябва да има специален фонд, от който да бъдат подпомагани бедстващи райони след природни катаклизми, пише Dnes.bg

Във връзка с последните поройни дъждове в района на Приморско и Созопол министърът уточни, че трябва да се заделят повече средства предвид природните бедствия и държавата да се включва активно във възстановяването на щетите.

Тя добави, че е предприела мерки и веднага на място са изпратени представители на ВиК-Бургас и Агенция "Пътна инфраструктура".
Днес тази комисия й е докладвала, че разрушенията по пътищата са за около 3 милиона лева. Сумата за ВиК съоръженията все още се уточнява.

За южния плаж в Приморско Терзиева каза, че подобни проблеми има и по Северното Черноморие. Пясъчната ивица бе отнесена от водата при последните поройни дъждове, а плажът е отдаден на концесия. Терзиева добави, че 50% от концесионната такса ежегодно се връща към общините.

Тя уточни, че ще изпрати писмо до кмета за пренасочване на тези средства във възстановяването на плажа в Приморско. Подобни писма вече са разпратени до кметове по Северното Черноморие.

Министър Терзиева откри пътен възел "Българово" на автомагистрала "Тракия". Стойността му е 2 милиона лева.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още