IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвежда се автоматизирана билетната система за градския транспорт във Варна

Тя е част от проекта за интегриран градски транспорт

16:09 | 22.01.15 г.
Въвежда се автоматизирана билетната система за градския транспорт във Варна

Работата по изграждането на автоматизирана билетна система за градския транспорт във Варна може да започне, съобщи кметът на морския град Иван Портних.

Портних заяви, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е произнесла  по избора на изпълнител за изграждане на автоматизираната билетна система за градския транспорт в града в полза на избрания изпълнител - Обединение „Модерен транспорт” („Ериксон” ЕООД, „Ериксон телекъмюникейшънс България” ЕООД, „Балистик сел” ЕООД, „Бонима” ЕООД, „Интрасофт интернешънъл България” ЕООД).

"Решението на КЗК допуска и предварително изпълнение, което означава, че можем да дадем реален старт на работата веднага", каза Портних.

Изграждането на билетната система е етап от проекта за интегриран градски транспорт на  Варна, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие“ на обща стойност 109 млн. лв.

Очаква се билетната система да въведе таксуване на пътуването по разстояние, възможност за прикачване по други линии, както и по-ниски такси за многократни пътувания. Предвижда се оборудване с машини за продажба на билети по спирките и в автобусите.

Портних припомни, че от края на 2013 г. във Варна се движат 70 нови автобуса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още