IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch повиши прогнозата си за продажбите на нови жилища в САЩ през 2012 г.

Полученият нов импулс на пазара на нови жилища и при началото на ново строителство на еднофамилни домове е в основата на действието на агенцията

22:29 | 15.10.12 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Международната рейтингова агенция Fitch повиши прогнозата си за започването на строителството на еднофамилни жилища и за продажбите на нови жилища в САЩ за настоящата година, но предупреди, че ръстът може да се окаже малко по-слаб през следващата, съобщи MarketWatch.

От Fitch очакват бъде поставено началото на строителство на 19% повече еднофамилни жилища спрямо 2011 г., а продажбите на нови жилища и на съществуващи да нараснат съответно с 19,5% и 8,5%.

През миналия месец от агенцията прогнозираха ръст от 12% в започването на ново жилищно строителство, от 10% в продажбите на нови жилища и от 5,6% в продажбите на съществуващи. Сериозната разлика в прогнозите по първите 2 показателя се обяснява с получения нов импулс на съответния пазар.

Данните по 3-те показателя със сезонно изглаждане също регистрират подобрение през повечето месеци от началото на годината.

През миналата седмица от компанията за пазарни проучвания  RealtyTrac обявиха, че броят на имотите, за които са подадени документи за поставяне под възбрана, е намалял с 16% през септември на годишна база, достигайки най-ниското си ниво от юли 2007 г.

Междувременно индексът на Standard & Poor's и Case-Shiller за 10-те и 2-те най-големи мегаполиса в САЩ нарасна съответно с 1,5% и 1,6% през юли на месечна база, отбелязвайки 3-ти пореден месец на положителни месечни промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още