IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис наемите в Хонконг са били най-високи в света през 2010 г.

Наемите в първокласни офис сгради в Хонконг са били три пъти по-високи от тези в Шанхай и Сингапур

18:17 | 26.04.11 г.
<p>Хонконг. <i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Хонконг. Снимка: sxc.hu

Наемите на офиси в Хонконг са били най-високи в света през 2010 година, като в първокласните офис сгради наемите са били три пъти по-високи от наемите в Шанхай и Сингапур, предаде DPA.

Средният месечен наем в първокласна сграда в центъра е нараснал с над 50% през 2010 г. до средно 215 долара на квадратен метър, сочи доклад на консултантската компания за недвижими имоти Cushman&Wakefield.

През първото тримесечие на 2011 година средният наем в централните части на Хонконг е бил три пъти по-висок от наема за еквивалентното пространство в Шанхай и Сингапур, се посочва в доклада.

Според проучването наемите ще станат още по-високи през 2011 г.

В документа обаче се отправя предупреждение, че градът може да се "надцени", тъй като някои чуждестранни инвеститори вече гледат към Сингапур и други градове в търсене на алтернативи.

От друга консултантска компания - Colliers International, също отчетоха, че офис наемите в Хонконг са били най-високи през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още