Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Големите китайски индустриални фирми с по-малък спад на печалбата през април

През месеца показателят се е понижил с едва 4,3% след 35-процентовия срив от март

Големите китайски индустриални фирми с по-малък спад на печалбата през април

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Печалбата на най-големите индустриални предприятия в Китай се е понижила  отново през април, но с много по-бавно темпо,  изпращайки нов сигнал към пазара за стабилизиране на най-голямата икономика в Азия след шока от коронавируса.

Промишлената печалба е спаднала с 4,3% на годишна база през април, информира Bloomberg, позовавайки се на данните на Националното статистическо бюро на Китай, публикувани в сряда. За сравнение - през март показателят отчете спад от  почти 35%.

Още по темата
Индустриалната печала се е свила с 27,4% за първите четири месеца на годината. Показателят е намалял с 46% в държавните предприятия и със 17,2% в частните компании. От своя страна печалбата в автомобилната индустрия е нараснала с 29,5% през април, след като през март се срина  80,4%.

Подобрението през април се дължи на увеличените производство и продажби, както и на значително нарастване на възвръщаемостта на инвестициите, заяви статистикът на Националното статистическо бюро Джу Хон.

Въпреки това по-дълбоката дефлация на цените на производителите и бавното външно търсене вероятно ще продължат да подкопават печалбите на компаниите. Цените на едро са намалели с 3,1% през април и се очаква да продължат да се понижават през този месец.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Източна Европа е слабото място на австрийските банки