Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Пазарът на труда във Великобритания показва признаци за слабост

Молбите за обезщетения при безработица са нараснали с 12 200 броя през март спрямо увеличението с 5900 през февруари

Пазарът на труда във Великобритания показва признаци за слабост

Снимка: Bloomberg

Молбите за обезщетения при безработица във Великобритания са се увеличили през миналия месец, тъй като пандемията от  коронавирус започна да оказва влияние върху пазара на труда.

Молбите за финансова помощ са нараснали с 12 200 броя през март спрямо увеличението с 5900 през февруари, съобщиха във вторник от Службата за национална статистика, цитирани от Bloomberg.

Още по темата
Безработицата със сигурност ще продължи да се увеличава, след като правителството удължи блокадата с още поне три седмици. Икономиката на страната може да се свие с 35% през това тримесечие, заявиха от Службата за бюджетна отговорност, фискалният регулатор на Великобритания.

Друг признак на слабост на пазара на труда представи информацията, базирана на данъчните декларации. Данните за март показват, че броят на заетите лица е спаднал с най-много за последните над четири години. Цифрата намалява с почти 18 000 единици от февруари, отчитайки спад от 0,06%.

Според Международната организация на труда коефициентът на безработица във Великобритания е възлизал на 4% през трите месеца до февруари. От Службата за бюджетна отговорност на страната обаче казаха, че този показател може да нарасне до 10% след пандемията.

Ръстът на заплатите се е понижил до 2,8% в периода между декември и февруари, достигайки най-ниското си ниво от средата на 2018 година.

По статията работи: Радостина Ивчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Италианската икономика вероятно ще се свие с 9,5% през тази година