Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

СТО: Растежът на търговията ще остане слаб през 2020 г.

Последните проучвания на организацията за търговията със стоки показват занижени показатели без дори да се включва ефектът на коронавируса

СТО: Растежът на търговията ще остане слаб през 2020 г.

Снимка: Архив на Ройтерс

Растежът на световната търговия със стоки вероятно ще остане слаб в началото на 2020 г., съобщиха от Световната търговска организация (СТО) в понеделник, а резултатите могат да се влошат още повече заради коронавируса, предава Ройтерс.

Представители на базираната в Женева търговска организация заявиха, че показателят им за търговия със стоки е спаднал до 95,5 пункта през декември 2019 г. спрямо отчетените през ниември 96,6 пункта. Показания под 100 показва ръст на търговията под средносрочните тенденции.

Още по темата

От СТО заявиха, че резултатите от последното им проучване не включват най-новите развития, например епидемията от коронавирус, която може допълнително да замъгли перспективите за търговията.

Глобалната търговия със стоки е спаднала с 0,2% на годишна база през третото тримесечие на 2019 г., заявиха от СТО. Последните данни на организацията свидетелстват, че спадът вероятно ще продължи и през периода от януари до март 2020 г.

Индикаторът за търговските перспективи на СТО представлява състав от данни за експортни поръчки, въздушен превоз на товари, производство и продажба на автомобили и търговия с електронни компоненти и селскостопански материали, по-специално дървесина.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ръстът на работните места в САЩ разочарова през април