Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Великобритания опростява правилата за участие на финансовите пазари

Британската Служба за контрол на финансовото поведение предоставя на компаниите в страната по-лесен достъп до финасиране за възстановяването им след COVID-19

Великобритания опростява правилата за участие на финансовите пазари

Снимка: Bloomberg

Британската Служба за контрол на финансовото поведение (Financial Conduct Authority - FCA) ще облекчи временно изискванията за компаниите за достъп до капиталовите пазари. Целта на този ход е повече компании да могат да съберат финансиране в подкрепа на предстоящото си възстановяване, информира Ройтерс.

Забраната за събиране на повече от двама души на обществени места застрашава „способността на емитента да завърши бързо важни трансакции за набиране на средства“, казаха от Службата.

Още по темата

Компаниите, чиито активи са листнати в сегмента „premium“  на Лондонската фондова борса могат да поискат от FCA разрешение да не провеждат общо събрание за съгласие за набиране на капитал. За да получат това разрешение, компаниите ще се нуждаят от писмено поети ангажименти от акционерите, че те ще подкрепят трансакциите в случай на провеждане на събрание.

От FCA заявиха, че компаниите могат също така да използват новия опростен проспект, който беше представен през миналата година, за да ускорят процеса по емисията, тъй като инвеститорите вече са запознати с компанията.

„Насърчаваме компаниите, листнати на борсата, които емитират нови ценни книжа, да рекапитализират компанията в отговор на кризата и да използват този опростен режим на оповестяване, където е възможно“, казаха от FCA в изявление.

FCA също предложи на компаниите начини за заобикаляне на изискването проспектите им да съдържат поемането на ангажимента, че предприятието притежава достатъчно оборотни средства, за да поддържа дейността си за следващите 12 месеца.

„Нашата цел е да помогнем на компаниите да набират средства бързо и ефективно, като същевременно гарантираме, че те зачитат нуждите на инвеститорите, както настоящите, така и бъдещите“, казва Кристофър Вулард, временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на FCA. От Службата за контрол на финансовото поведение заявиха също, че новите правила ще останат в сила до изричната им отмяна.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Икономическите нагласи в еврозоната се подобряват за четвърти пореден месец