IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

18-годишен ще лети с Джеф Безос на борда на ракетата на Blue Origin

Оливър Димън мечтае от 4-годишен да лети в космоса, споделят от компанията

21:30 | 15.07.21 г.
<p>
	Джеф Безос на борда на&nbsp;New Shepard.&nbsp;<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Джеф Безос на борда на New Shepard. Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията на милиардера Джеф Безос за космически технологии Blue Origin е избрала 18-годишен студент за полета на основателя на Amazon.com Inc. заедно с още двама души през следващата седмица, съобщава Bloomberg.

Оливър Димън, завършил гимназия миналата година, ще бъде най-младият човек, пътувал в космоса, заяви Blue Origin. Той ща заеме мястото на анонимен участник в търга за мястото, който е платил 28 млн. долара, но заради конфликт около графика за изстрелването на апарата няма да бъде включен в мисията.

В списъка с членове на екипажа на мисията на борда на ракетата на Blue Origin New Shepard попадат самият Безос, брат му Марк, Димън и Уили Фънк, 82-годишен, бивш стажант-астронавт. Когато мисията бъде осъществена, Фънк ще се превърне в най-възрастният човек, летял в космоса, изтъкват от Blue Origin.

Blue Blue

Димън също е участник в търга за втория полет на Blue Origin, но заради посочените по-горе причини той е преместен за полета през следващата седмица. Димън се подготвя да учи физика и управление на иновациите в Университета в Утрехт, Нидерландия.

Полетът на New Shepard, която ще излети от Западен Тексас, ще „осъществи мечтата на Оливър, който е очарован от космоса, Луната и ракетите още от четиригодишна възраст“, споделят от Blue Origin

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още