Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Alphabet създаде нова компания за софтуер за роботи

Новото начинание на гиганта се нарича Intrinsic

Alphabet създаде нова компания за софтуер за роботи

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Alphabet обяви най-новото си начинание – компания за софтуер за роботика, наречена Intrinsic, която е част от подразделението X, пише Bloomberg.

Intrinsic заяви, че разработва софтуерни инструменти, чрез които индустриалните роботи могат да се полват по-лесно, да са по-евтини и по-гъвкави, за да могат да разширят обхвата на потребителите, които ги използват.

Още по темата

Лидерът на Intrinsic Уенди Тан-Уайт посочва в блога на компанията, че тя „работи по отключването на творческия и икономическия потенциал на индустриалните роботи за още милиони компании, предприемачи и разработчици“.

Подразделението X на Alphabet беше създадено преди десетилетие с надеждата, че може да използва нови технологии за решаване на глобални проблеми. До този момент то е разработило няколко проекта, включително безпилотни летателни апарати и интернет балони. Много от тези проекти се провалиха, но подразделението за автономни коли Waymo може да е най-обещаващият. Intrinsic ще оперира в рамките на сегмента „Other Bets” нa Alphabet, който като цяло поглъща много разходи.  

Надеждата на Alphabet е да използва X като инкубатор за изграждане на нови области на растеж на компанията отвъд основния ѝ бизнес с дигитална реклама в Google. Но X и останалата част от компаниите на Alphabet все още не са открили своя ключ към генерирането на печалба.

Роботиката е сред областите, към които технологичният гигант проявява интерес, но проектите ѝ досега не жънат успех.

Компанията започна да харчи огромни суми от 2013 г., като придоби шест стартъпа за роботика, които или продаде след това или закри. В началото на 2019 г. се появи информация, че Alphabet се завръща в играта, що се отнася до роботиката. The New York Times заяви, че Google е подновила програмата си в областта и ще се фокусира повече върху по-прости машини, които могат да изпълняват задачи и да учат чрез машинно обучение.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини Google роботика Alphabet

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Прекъсване на електрозахранването в Дрезден може да задълбочи кризата с чиповете