IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът в Северна Америка подкрепи резултатите на Experian

Приходите на компанията за тримесечието са нараснали с 4%

14:25 | 16.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Experian, най-голямата компания за кредитни данни в света, отчете 4% ръст на приходите благодарение на по-голямата бизнес активност в автомобилния сектор, здравеопазването, бизнес кредитите и бизнес анализите в Северна Америка, нейният най-голям пазар, предава Ройтерс.

Приходите от текущи проверки на данни в Северна Америка са нараснали с 9 на сто за тритe месеца, завършили на 30 юни, посочва компанията от индекса FTSE 100, която управлява 28 кредитни бюра по света.

Experian и нейните колеги Equifax и TransUnion подготвят кредитни доклади, включително за фалити и съдебни решения, както и оценки, базирани на навиците за заемане и плащане на потребителите.

По думите на Experian секторът на потребителските услуги се е представил добре. Компанията допълва, че 21 млн. американски потребители сега използват безплатната ѝ платформа, за да проверяват кредитни оценки.

Приходите в сегмента за работа с корпоративни клиенти са нараснали с 6%, подкрепени от по-високите обеми на кредитите, ипотеките и приноса от нови продукти, помагайки на фирмата да повтори прогнозата си за годината.

През май Equifax отчете голяма загуба за първото тримесечие, в сравнение с печалба година по-рано. Това се дължи на разходите, свързани с пробива в базите ѝ данни през 2017 г., който продължава да тежи на компанията. Приходите ѝ също се оказаха под очакванията.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още