IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНТ получи 600 хил. лв. за излъчване на мачове от футболното ни първенство

Субсидията се осигурява чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2011 г.

17:24 | 14.09.11 г.
БНТ получи 600 хил. лв. за излъчване на мачове от футболното ни първенство

Допълнителна субсидия от 600 хил. лв. беше предоставена на Българската национална телевизия (БНТ) за придобиване на изключителните права за заснемане и разпространение на мачовете от българското футболно първенство, сезон 2011-2012 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Субсидията се осигурява чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2011 г.

Правата на БНТ са за ефирно и сателитно разпространение, както и за разпространение чрез интернет на собствени телевизионни програми - директно или на запис, изцяло или на части, на територията на целия свят и за максимално допустимия от закона срок. 

Изключителните права за излъчване на българското футболно първенство включват 30 мача от "А" професионална футболна група (ПФГ), от които 15 през първия полусезон и 15 – през втория. Включени са също церемониите по награждаване на финалистите.

Заедно с това БНТ получава правото първа да определи футболните срещи, които ще излъчи директно или на запис в своите програми.

Приемането на постановлението създава условия за пълноценно осъществяване на обществената функция на БНТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още