IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoPro изтегля 2500 от дроновете Karma от пазара

Компанията обяви, че губят мощност по време на полет

11:25 | 09.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: GoPro Facebook page</em></p>

Снимка: GoPro Facebook page

Производителят на носими камери GoPro обяви във вторник, че ще изтегли от пазара 2500 от своите наскоро представени дронове Karma, защото загубят енергия по време на използване, предава Ройтерс.

Акциите на компанията понижиха стойността си с 4,7% до 10,35 долара по време на следборсовата търговия.

Изтеглянето се случва по-малко от седмица, след като GoPro понижи своята прогноза за празниците, като заяви, че очаква между 600 и 650 млн. долара приходи за четвъртото тримесечие. Сuмата е под средната, очаквана от анализаторите - 666,14 млн. долара. Свиването на прогнозата се дължи на проблеми с производството на екшън камерата Hero 5 Ultra HD.

Компанията заяви, че планира да възобнови доставките на Karma веднага щом проблемът бъде решен. GoPro обясни, че ще възстанови парите на закупилите Karma, вместо да им даде нови дронове. Това се отнася за хората, взели устройството от 23 октомври досега.

Всъщност GoPro може да минимизира щетите, нанесени от изтеглянето, тъй като по-голяма част от купувачите са такива, които обичат да тестват нови технологии и са лоялни на марката.

Компанията пусна своя първи потребителски дрон на пазара в средата на септември, след като отлагаше този момент. Тя обаче се сблъска с проблеми с производството през третото тримесечие, които доведоха до пускането на по-малко бройки Karma от планираното. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още