IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на SecureWorks може да я оцени на 1,42 млрд. долара

Това може да е първото голямо листване на технологична компания за годината

09:55 | 12.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Подразделението на Dell за кибесигурност SecureWorks може да бъде оценено на 1,42 млрд. долара при своето първично публично предлагане. То ще е първото голямо листване на технологична компания в САЩ за тази година, предава Ройтерс.

Базираната в Атланта, Джорджия, SecureWorks обяви в понеделник, че IPO-то ѝ очаква цената на акциите ѝ да варира в диапазона между 15,50 и17,50 долара за акция клас А, като ще набере така до 157,5 млн. долара. 

Пазарът на IPO-та в световен мащаб потъна до седемгодишно дъно през първото тримесечие, свивайки се повече от половината на това, което генерира година по-рано - 106,6 млрд. долара. Това се случи на фона на притесненията за забавянето на икономическия растеж, които направиха инвеститорите по-предпазливи, сочат данни на Thomson Reuters.

SecureWorks, която помага на корпорациите да заключват своите системи и да проверяват за компютърни нарушители, може се превърне така в първата технологична компания, която прави борсов дебют в САЩ през 2016 г. и с това да изпрати положителен сигнал за здравето на пазара на IPO-та, който изпитва затруднения заради нестабилността на пазара. 

“От толкова ниска база има само един път за движение и той е нагоре”, коментира Джей Ритър, IPO експерт и професор по финанси в Университета на Флорида. “Не очаквам, че ще има море от IPO-та, но ще има увеличаващ се брой компании от различни индустрии, които ще станат публични”.

През последните няколко години няколко компании, занимаващи се с киберсигурност, като FireEye, Rapid7 и Mimecast, станаха публични, за да се възползват от нарастващия интерес на инвеститорите към тях след взрива от хакерски атаки срещу редица фирми, включително големи банки и търговци на дребно.

Въпреки това акциите на Rapid7 и FireEye, чиито цени скочиха със 70-80% при дебюта на борсата, сега се търгуват под сумите, които видяхме по време на първичното им публично предлагане. Mimecast, която отбеляза 20% ръст на цената на книжата си в деня на своето листване, също потъна под номиналната сума.

Wall Street Journal първи писа през октомври, че Dell, третият най-голям производител на персонални компютри, е подал тайно документи за листването на SecureWorks, която придоби през 2011 г. за 612 млн. долара.

Основаната през 1999 г. SecureWorks има 4200 клиенти в 59 страни. Компанията заяви, че планира да листне обикновени акции от клас А на Nasdaq под символа SCWX. Bank Of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Goldman Sachs & Co и JP Morgan са поематели за IPO-то на SecureWorks. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още