IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор на Uber се оттегля временно

Не е ясно кога Травис Каланик ще се върне на работа

09:22 | 14.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на стартъпа за споделено пътуване Uber Technologies Травис Каланик обяви на служителите си, че ще прекара известно време далеч от компанията. Това е само една от редицата мерки, които фирмата предприема, за да се справи със серията от скандали, в които се забърка, предава Ройтерс.

Ходът на Каланик идва след продължаващо вече няколко месеца вътрешнофирмено проучване, водено от бившия главен прокурор на САЩ Ерик Холдър, който беше нает от Uber, за да разгледа нейната култура и практиките на работното място. Това се случи, след като жена, служител на компанията, публично обяви, че в Uber е станала жертва на сексуален тормоз.

Във вторник Uber представи препоръките от доклада на Холдър, които включват намаляване на властта на Каланик и налагането на по-голям контрол върху разходите, човешките ресурси и мениджърите на поведението.

Напускането на Каланик, макар и временно, е нещо неочаквано за стартъп света в Силициевата долина, където през последните години основателите на фирми се радват на огромна автономност и често стават синоним на своите фирми.

Освен това бележи ключов момент за най-високо оценената частна компания, финансирана с рисков капитал, която до голяма степен беше формирана от бурния подход на Каланик.

40-годишният главен изпълнителен директор заяви, че има нужда от малко време настрани, защото скърби за наскоро починалата си майка и има нужда да работи по своите лидерски умения, сочи имейлът, който е изпратил до служителите. Каланик не посочват за колко дълго ще се оттегли.

Източник, запознат с въпроса, твърди, че Каланик може да се върне в компанията, когато пожелае.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още