Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Конкурс ще оценява идеите на финтех стартъпи в банкирането

Пилотният проект на Финтех Акселератор „Elevator Lab“ е в размер на 200 хил. евро

Конкурс ще оценява идеите на финтех стартъпи в банкирането

Снимка: Pixabay

Новата програма на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) Финтех Акселератор, наречен “Elevator Lab”, ще търси с конкурс финтех стартъпи от Австрия и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), които да разработват решения в областта на банкирането.

Това обяви Йохан Щробл, главен изпълнителен директор на РБИ, по време на технологичния фестивал “Pioneers’17”, който се проведе във Виена, съобщиха от международната финансова група.

„Целта ни е дългосрочно сътрудничество, с което да разширим собственото си портфолио от продукти и услуги. С дългогодишния си опит ние подкрепяме стартъпите, за да развиваме по-нататък техните идеи и иновации. В партньорството си в рамките на пилотния проект ние като група можем да предложим на тези компании нашето ноу-хау, както и мрежата ни в ЦИЕ, която включва 16,6 млн. клиенти“, обясни целите на новия финтех акселератор Щробл.

Още по темата

Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на Групата РБИ, уточни, че интересът на банката е към финтех стартъпи, които да предлагат решения в областите „Банкиране на малки и средни предприятия“, „Анализ на данни“, RegTech, „Плащания и трансакции“, „Офис на бъдещето“, както и технологии свързани с търговията с инвестиции.

„Селектираните стартъпи ще бъдат поканени във Виена за четири месеца за допълнителна разработка на техните идеи и концепции в сътрудничество с експерти от РБИ. Бюджетът ще надхвърля общо 200 хиляди евро. Периодът за кандидатстване е до 31 юли през официалния уебсайт www.elevator-lab.com“, информира той.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Foxconn: Дните на Китай като световна фабрика приключиха