IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мън Уанджоу от Huawei и прокурорите от САЩ са близо до споразумение

Очаква се те да го обявят пред съда, с което да се сложи край на обвиненията срещу дъщерята на основателя на Huawei

19:12 | 24.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jimmy Jeong/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jimmy Jeong/Bloomberg

Главният финансов директор на Huawei Technologies Мън Уанджоу и американските прокурори се очаква да се появят в съда, за да обявят, че са постигнали споразумение, с което слагат край на обвиненията срещу нея, твърди източник на Ройтерс, запознат с въпроса. Ако това се случи, Уанджоу ще може да напусне Канада.

Очаква се тя да се включи виртуално в изслушването в Бруклинския федерален съд, коментира източникът. Тя беше арестувана на Ванкувърското международно летище през декември 2018 г. по искане на Съединените щати. Мън е обвинена в заблужаване на банкови институции – на HSBC относно бизнес отношенията на Huawei в Иран.

Споразумението за отложено наказателно преследване би сложило край на един от няколкото големи спора между двете най-големи икономики в света. Освен това може да проправи път към освобождаването на двамата канадци, задържани в Китай, които бяха арестувани малко след задържането на Мън през 2018 г.

Говорител на Huawei е отказал да коментира въпроса. Говорител на прокуратурата в Бруклин също не е пожелал да коментира. Адвокатът на Мън не е открит веднага за коментар.

Мън Уанджоу твърди, че е невинна и се бори да не бъде екстрадирана от Канада в Съединените щати. Тя е под домашен арест във Ванкувър и е наблюдавана денонощно от частна охрана, на която тя плаща, като част от споразумение. Мън е дъщерята на основателя на Huawei Рън Джънфей.

Заседанията по делото ѝ за есктрадиция приключиха през август, а датата на обявяването на решението ще бъде определена на 21 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още