Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Новата прогноза на Nvidia подсказва за подновеното търсене на графични чипове

Компанията очаква приходите ѝ за текущото тримесечие да достигнат 2,55 млрд. долара

Новата прогноза на Nvidia подсказва за подновеното търсене на графични чипове

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на чипове Nvidia направи прогноза за текущия период, която показа, че производителите на компютри за гейминг започват отново да поръчват графични чипове, след като доскоро разчитаха на натрупания инвентар, предава Bloomberg.

Приходите за тримесечието ще достигнат 2,55 млрд. долара, плюс или минус 2%, твърди базираната в Санта Клара, Калифорния, компания. За сравнение средната прогноза на анализаторите е за 2,53 млрд. долара.

Цената на акциите на компанията скочи със 7,4% по време на следборсовата търговия, но загуби по-голямата част от ръста, след като главният финансов директор Колет Крес заяви, че прогнозата за пазара на сървъри се е влошила след началото на тримесечието. По думите на Крес пазарът е трудно прогнозируем, а Nvidia не обнови годишната си прогноза.

Още по темата
Главният изпълнителен директор на Nvidia Йенсен Хуанг се опитва да върне компанията към растежа, който тя показа през последните пет години, когато приходите се увеличиха повече от два пъти. За да постигне това, е необходимо основният бизнес на Nvidia, графичните чипове, използвани в персоналните компютри за геймъри, да нарасне и да се отърси от натрупания инвентар, който задържа новите поръчки.

Nvidia предупреди за прогнозата за търсенето на сървъри, защото големите клиенти са „сложили на пауза“ разходите си, посочва Хуанг. Той смята, че те ще възобновят поръчките си съвсем скоро.

За тримесечието, приключило на 28 април, нетната печалба е достигнала 394 млн. долара, или 64 цента на акция, в сравнение с 1,24 млрд. долара, или 1,98 долара на акция, през същия период миналата година. Спадът на приходите от продажби на годишна база е 31% до 2,22 млрд. долара. Анализаторите прогнозираха печалба от 56 цента на акция при 2,2 млрд. долара приходи.

Приходите за тримесечието са нараснали с 1% спрямо предходното.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Мъск най-сетне разкри по какво работи компанията му Neuralink