IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил и Мелинда Гейтс вече официално са разведени

Една от най-известните двойки в света на бизнеса обяви раздялата си преди три месеца

22:49 | 02.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс получиха развод след 27-годишен брак, предава CNBC. Решението от понеделник на King County Superior Court във Вашингтон направи ходът им официален, три месеца след като двойката обяви плана си за раздяла.

Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс бяха сред най-известните двойки в глобалния бизнес, след като преди време работеха заедно. Те пътуваха и даваха съвместни интервюта. Мелинда Френч Гейтс не била доволна от връзката на съпруга ѝ с инвеститора милиардер Джефри Епстейн, а след като медии публикуваха подробности за отношенията между двамата мъже, тя наела адвокат по бракоразводни дела, съобщи през май вестник New York Times.

В решението на съда от понеделник се посочва, че никой от съпрузите не е поискал промяна на името, но от него не става ясно всичко, което ще се промени. Съдът не е получил договор за раздяла.

Макар че Бил и Мелинда Гейтс се съгласиха да продължат да работят заедно по филантропските си каузи, възможно е сътрудничеството им да бъде прекратено заедно с брака. Миналия месец фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, където двамата бяха съпредседатели, съобщи, че Мелинда Френч Гейтс ще напусне, ако след две години някой от двамата с бившия ѝ съпруг реши, че не могат да работят заедно.

Бил Гейтс създаде Microsoft с Пол Алън през 1975 г. и беше главен изпълнителен директор на компанията, а Мелинда Френч Гейтс работи в Microsoft от 1987 до 1996 г. Двамата се запознават през 1987 г. и се женят през 1994 г., а фондацията им е създадена през 2000 г.

През 2019 г. Microsoft е получила данни, че Бил Гейтс опитал да започне интимни отношения със служителка през 2000 г., а комисия на борда на директорите провела разследване с помощта на адвокатска кантора, съобщи говорител на Microsoft. Гейтс напусна борда на компанията в началото на 2020 , но негов говорител съобщи пред New York Times, че решението му да се оттегли не е свързано с аферата.

Днес Бил Гейтс е четвърти по богатство в света с нетно състояние от 152 млрд. долара, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg. След като семейство Гейтс обяви раздялата си, подадени документи показаха, че холдинговата компания на Бил Cascade Investment е прехвърлила акции на Autonation и Deere на Мелинда Френч Гейтс.

През последно време Мелинда е активна във филантропията, свързана с равенството на половете, заедно с Маккензи Скот, бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още