IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Драмите в Хонконг засегнаха продажбите на Remy Cointreau

По-слабият туристически поток е довел и до по-ниски приходи за компанията

22:28 | 18.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френският производител на алкохолни напитки Remy Cointreau заяви, че спадът в туризма в Хонконг е засегнал продажбите на коняк през второто тримесечие, а приходите на групата са се свили още, предава Ройтерс.

Продължаващите вече няколко месеца продемократични демонстрации в Хонконг са засегнали компаниите, които са силно зависими от туристическите потоци, като хотелската компания Accor и търговците на луксозни стоки, а много от брандовете бяха принудени временно да затворят магазините си.

В Remy Cointreau, която разчита на коняка Remy Martin за голяма част от продажбите си, и стои зад марки като рома Mount Gay, случващото се в Хонконг повлече надолу приходите. Преди това компанията обеща, че ще ги подобри.

Вместо това сравнимите приходи на компанията се свиха с 4% през периода от юли до септември, след като през предходните три месеца намаляха с 3 на сто.

Продажбите на коняк „страдат от спада на туризма в Хонконг и от по-бавното от очакваното попълване на запасите на търговците на дребно в Съединените щати“, обяви Remy.

На отчетна база приходите за второто тримесечие са спаднали с 1,3% до 300,7 млн. евро (334,5 млн. долара). Изтичането на договорите за дистрибуция на пазари като Чехия, които бяха очаквани, също са допринесли за ситуацията.

Производителите на алкохолни напитки спечелиха от някои добри новини през последните седмици, след като конякът, шампанското и някои видове уиски бяха изключени от списъка със стоки, които ще бъдат засегнати от 25% американски мита от петък.

Но някои вина и други видове уиски все пак ще бъдат засегнати. В резултат на това френската компания Pernod Ricard заяви, че може да повиши цените на продукти като Glenvilet Scotch.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още