IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Etsy дава добри сигнали на инвеститорите

Компанията ускорява растежа си

10:47 | 07.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Онлайн платформата за ръчно изработени продукти Etsy спази обещанието си към инвеститорите и генерира леко ускорение на растежа си, като привлече повече купувачи и ги накара да платят повече в нейния уебсайт, пише Bloomberg.

Брутните продажби, общата стойност на стоките, които преминават през платформата на Etsy, са нараснали с 13% до 766,4 млн. долара през третото тримесечие. Това е по-голям растеж от този през предходния период, който беше 12 на сто. Освен това отговори на прогнозите на Etsy от август.

Инвеститорите наблюдават внимателно брутните продажби, за да определят дали Etsy може да разшири магазина си и да се конкурира за приходи със значително по-големите търговци и онлайн брандове, включително Amazon.

Etsy е под натиск от инвеститора активист Black-and-White Capital, който настоява базираната в Бруклин компания да ограничи разходите, да направи промени в управлението и да обмисли дали да не си потърси купувач.

Ръстът на брутните продажби се забави в 11 от 12-те предходни тримесечия преди отчетния период, завършил на 30 септември, което накара критиците да твърдят, че това е знак, че платформата на Etsy привлича само нишова аудитория за случайни покупки. Главният изпълнителен директор Джош Силвърман, който пое поста от Чад Дикерсън през май, започна да работи до фокусирането на бизнеса и по опитите да докаже, че всички тези твърдения са грешни.

Компанията разполага с дълъг списък с отзиви, които идват от нейните търговци и купувачи, за начините, по които може да подобри продуктовото преживяване, и тя работи бързо да ги пуснем, разкри Силвърман по време на представянето на финансовите резултати. Именно тези малки подобрения помогнаха за ускоряването на ръста на брутните продажби на стоки.

Приходите на Etsy през тримесечието са достигнали 106,4 млн. долара, като са надминали средната прогноза за 104,9 млн. долара.

Книжата на компанията повишиха стойността си с над 1% по време на следборсовата търговия, след като приключиха сесията в Ню Йорк на цена от 17,15 долара за брой. От началото на годината цената на акциите на Etsy е скочила с 46 на сто.

За четвъртото тримесечие очакванията са, че брутните продажби на стоки ще се увеличат с около 13%, обяви главният финансов директор Рейчъл Глейзър. В исторически план този показател расте слабо през четвъртото тримесечие, така че един стабилен темп на растеж е знак за прогрес, допълва тя.

Същевременно Силвърман бележи успех в ограничаването на разходите. Нетната печалба през третото тримесчие достигна 25,8 млн. долара, или 21 цента на акция, което го прави второто поредно тримесечие на печалба. Средната прогноза на анализаторите беше за 8 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още