IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фармацевтичното звено спасява тримесечието на Johnson & Johnson

Общите продажби се покачват леко до 20,02 млрд. долара, надминавайки прогнозата от 19,61 млрд. долара, дадена от анализаторите

18:31 | 16.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската холдингова компания Johnson & Johnson, която произвежда лекарства, санитарно-хигиенни материали и медицинско оборудване, успя да надмине очакванията на анализаторите относно своя финансов отчет за първото тримесечие на годината, съобщава Ройтерс. 

Голяма заслуга за това има нейното фармацевтично звено, което успя да компенсира силната конкуренция при лекарствата и проблемите на компанията с някои нейни продукти.

Продажбите от фармацевтичния бизнес на J&J се повишават с 4,1%, което е над очакванията на пазарите. Основен фактор тук е силното търсене на лекарствата Stelara, Darzalex и Imbruvica.

Продажбите на Stelara се покачват с 32 на сто, достигайки 1,41 млрд. долара. В същото време печалбата от лекарството за рак на простатата Zytiga, се понижава с 19,6 на сто.

От друга страна продажбите на медикаментите Darzalex, който се използва при лечението на множествен миелом, и Imbruvica отчитат двуцифрен ръст на процентна база.

Звеното за медицинско оборудване на компанията, второто най-голямо в нейния състав след фармацевтичния бизнес, регистрира 4,6-процентен спад при продажбите, но въпреки това успя да надмине пазарните прогнози.

Общите продажби се покачват леко до ниво от 20,02 млрд. долара, надминавайки прогнозата от 19,61 млрд. долара.

Нетната печалба на J&J се понижава с 14,2 на сто до 3,75 млрд. долара през първото тримесечие.

Компанията отчита и 423 млн. долара съдебни разноски за посочения период.

За цялата година J&J очаква продажбите, като се изключва въздействието на сливанията и придобиванията и силния долар, да се повишат между 2,5% и 3,5 на сто, в сравнение с предишната прогноза от ръст между 2% и 3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още