IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hasbro придобива собственика на "Прасето Пепа" в сделка за 4 млрд. долара

Тя все още трябва да получи някои регулаторни одобрения

22:31 | 23.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за детски играчки Hasbro постигна сделка за придобиването на студиото, което притежава популярната детска анимация „Прасето Пепа“, съобщава CNN.

Hasbro съобщи в четвъртък, че е постигнала споразумение за закупуването на eOne за 4 млрд. долара. Развлекателната компания, която е листната на борсата в Лондон, притежава също анимационните сериали PJ Masks и Ricky Zoom.

Сделката ще комбинира тези заглавия с популярни сериали на Hasbro, сред които My Little Pony, Transformers, Play-Doh, Monopoly и Power Rangers.

„Hasbro ще се възползва от огромните възможности на eOne, за да създаде портфейл от брандове, които да се харесват на геймъри, фенове и семейства пред екраните в цял свят“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Брайън Голднър в комюнике.

Сделката, която все още трябва да получи някои регулаторни одобрения, се очаква да бъде финализирана в края на тази година. Ръководителите на eOne ще се присъединят към екипа на Hasbro, съобщиха двете компании, без да посочват конкретни имена.

Книжата на eOne поскъпнаха с над 35% в петък, като изпревариха цената, която Hasbro се съгласи да плати. Това предизвика слухове, че eOne може да получи конкурентна оферта.

Hasbro опитва да се възстанови след затварянето на веригата магазини Toys "R" Us, която беше неин голям партньор, като сключва нови сделки.

Сред тях е и партньорство с Netflix, която съобщи през юни, че ще създаде анимационен сериал въз основа на играта на карти на Hasbro "Magic: The Gathering".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още