IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искате ли пълно оборудване? Не забравяйте аксесоарите за мотор

Допълнителните аксесоари ще направят ездата на железния ви кон още по-удобна, комфортна и незабравима

10:45 | 21.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Искате ли пълно оборудване? Не забравяйте аксесоарите за мотор

Като фен на моторите сте се погрижили за безопасността си, оборудвайки се със задължителната мото екипировка. Иска ви се обаче да се снабдите и с няколко допълнителни аксесоара, които да направят ездата на железния ви кон още по-удобна, комфортна и незабравима.

Снабдете се с подходящите мото аксесоари, за да се оборудвате напълно за мотора

Снимка: unsplash.com

6 + 1 аксесоара, от които ще имате голяма полза

Маски/бонета

Дори и да не носите често маска, докато карате мотора, винаги е добре да имате поне една под ръка. Маските (бандана), които се предлагат в момента, са изключително разнообразни като материи и десени, закрепват се стабилно върху носа и устата и освен че ще са ви от полза, ще ви придадат загадъчен и мистериозен вид.

Бонетата ще са ви полезни, ако карате и през зимата и искате да предпазите главата и лицето си от пронизващия вятър и студа. Обикновено този вид мото аксесоари се изработват от висококачествени материи като неопрен и микрофибър и покриват цялата глава (без очите) и шията.

Визьори за каски и антифог

Хубавото е, че почти всички модели каски, които се предлагат към момента, са оборудвани с визьори, но се случва да се надраскат и да се налага тяхната подмяна. Затова е добре да сте предвидливи и да се снабдите с качествен визьор, който лесно можете да монтирате на каската си, ако се наложи.

Що се отнася до антифог системите като Pinlock, то тези мото аксесоари са си направо задължителни, тъй като предпазват визьора от изпотяване и замъгляване и ви осигуряват добра видимост.

Разговорни устройства

Комуникационните системи са аксесоари, чрез които можете да слушате любимата си музика, да се свързване с телефона си и да разговаряте с приятелите, с които карате заедно моторите в група. И това не е всичко. Често тези аксесоари за мотор се предлагат с вградени Bluetooth, GPS, високоговорители с висока разделителна способност, FM радио, имат система “свободни ръце”, активиране на гласови команди за избор на музика и много други.

Комуникационните устройства обикновено се продават по двойки, но могат да бъдат закупени и поединично. Малко по-скъпи са като цена, но пък са страхотни мото аксесоари, които ще направят пътуването ви още по-приятно.

Тапи за уши

Когато карате мотора си, сте изложени на различни шумове, които са не само неприятни, но и могат да увредят слуха ви. Затова е добре да имате под ръка един комплект тапи за уши. Тези мото аксесоари са предназначени да предпазят слуха ви от прекомерните шумове. Но не се притеснявайте, че ако ги носите, няма да можете да слушате музика, тъй като предназначението на тапите е да намалят децибелите, без да ви пречат да слушате спокойно музика или други външни шумове и звуци.

Мото тениски, термобельо и дъждобрани

Никога не знаете кога ще ви се наложи да смените тениската на пътя, нали? Ето затова няма да сгрешите, ако в багажа си добавите една-две качествени мото тениски с къс или с дълъг ръкав.

Термобельото ще ви от голяма полза, ако обичате да карате мотора си и през зимата. То не само ще ви предпази от пронизващия зимен вятър, но и ще ви осигури допълнително удобно и комфорт по време на ездата.

Що се отнася до дъждобрана, този мото аксесоар е задължителен (заедно с поне един комплект бельо и чифт чорапи) особено, ако предприемате дълго пътешествие с мотора.

Аксесоарите за мотор са много важни

Снимка: unsplash.com

Слайдери

Тези мото аксесоари ще са ви много полезни, ако обичате високите скорости. Слайдерите са универсални, удобни за носене и поставяне и най-вече - ще ви предпазят от нараняване в случай, че изпуснете управлението на мотора и паднете.

Стикери

Почти всеки един запален моторист има поне няколко стикера за мотора си. Ако вие още нямате, значи е време да се снабдите с красив стикер, с който да придадете индивидуалност на любимия си мотоциклет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още