IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнайтед реже заплатите за първи път от 2015 г.

Целогодишните разходи за обезщетения на служителите спадат с 15% на годишна база

18:37 | 21.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Manchester United Plc - компанията, която стои зад един от най-обичаните футболни клубове в света Манчестър Юнайтед, свива размера на фонд "Заплати" за първи път от 2015 г. насам, тъй като пандемията от Covid-19 засегна сериозно приходите на футболния клуб,  предава Bloomberg.


Целогодишните разходи за обезщетения на служители възлизат на 284 млн. паунда (371 млн. долара), намаление с около 15% на годишна база, се казва в изявление от сряда на базираната в северозападна Англия компания.

Юнайтед отчете спад от 19% на целогодишните приходи, тъй като вирусът доведе до отлагане на мачовете, които по-късно се възобновиха, но без допускане на фенове. А това доведе до загуба на приходи от деня на мача и плащане на отчисления, дължими на телевизионните оператори.

„Въздействието на пандемията и мерките за предотвратяване на по-нататъшно разпространение продължават да нарушават бизнеса ни“, се казва в изявлението на клуба. „Нашият основен приоритет е да върнем феновете на стадиона безопасно и възможно най-скоро“, казва Ед Удуърд, изпълнителен вицепрезидент. Man Man

Акциите на Manchester United Plc, които се търгуват в Ню Йорк, изтриха голяма част от ръста, отчетен през последните месеци. Самият град Манчестър е изправен пред някои от най-строгите социални ограничения в Обединеното кралство след спор между местните лидери и националното правителство за финансова помощ.

Обявяването на финансовите резултати се случва само ден след победата на отбора с 2-1 в Париж в груповата фаза на Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен, финалиста от миналата година в надпреварата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още