IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Риана и режисьорът Питър Джаксън се наредиха сред милиардерите на Forbes

В класацията на изданието влязоха и рапърите Кание Уест и Джей-Зи

12:10 | 06.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for Fenty Beauty by Rihanna</em></p>

Снимка: Kevin Mazur/Getty Images for Fenty Beauty by Rihanna

Певицата Риана и режисьорът Питър Джаксън станаха част от списъка с милиардери на Forbes за пръв път през 2022 г., съобщава Bloomberg.

Попзвездата и режисьорът на „Властелинът на пръстените“ влязоха в класацията тази година заедно с други популярни имена като Кание Уест и Джей-Зи.

Последната световна класация на милиардерите, публикувана от американското бизнес списание във вторник, поставя Риана на 1729-о място, а Питър Джаксън - на 1929-о.

Според Forbes състоянието на певицата възлиза на 1,7 млрд. долара благодарение на успеха на козметичната ѝ линия Fenty Beauty.

Компанията, на която тя е съсобственик заедно с френския търговец на луксозни стоки LVMH, е генерирала приходи за над 550 млн. долара през 2020 г., твърди Forbes.

Попзвездата притежава и дял от 30% в линията луксозно бельо Savage x Fenty, която привлече инвестиции при оценка от 1 млрд. долара през февруари 2021 г.

36-годишната певица, която в момента очаква първото си дете, е първият милиардер от Барбадос.

Питър Джаксън, от друга страна, си спечели статута на милиардер през ноември, когато продаде част от магазина си за дигитални филмови ефекти Weta на Unity Software за 1,6 млрд. долара в кеш и акции.

Според Forbes световно известните филмови франчайзи на „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на Питър Джаксън са генерирали 6 млрд. долара на световно ниво.

Заемайки 1513-а позиция, състоянието на рапъра Кание Уест се оценява на 2 млрд. долара благодарение на луксозните му модни марки и многогодишната сделка за дизайн на бранда маратонки Yeezy за Adidas.

Състоянието на ментора му и музикален магнат Джей-Зи се оценява на 1,4 млрд. долара, като така той заема 2076-о място в списъка на милиардерите на Forbes.

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск заема челната позиция в класацията с богатство от 219 млрд. долара, следван от основателя на Amazon Джеф Безос със 171 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още