IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шевролетът, за който Брус Спрингстийн пее в "Born To Run", се продава

Собственикът планира да продаде цялата си колекция от вещи, свързани с музикалната звезда

20:13 | 16.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Шевролет Bel Air от 1957 г., за който Брус Спрингстийн пее в песента „Born to Run”, се предлага на търг, предава Ройтерс.

Един от големите фенове на Спрингстийн – Майкъл Крейн, продава колата, след като преди години се сдобива с нея. Крейн планира да продаде цялата си колекция от вещи, свързани със звездата.

„Фен съм му от 7-годишен. Време е да продължа с живота си и да предам щафетата в ръцете на човек, който ще се радва на колата и ще я кара“, коментира 46-годишният Крейн.

Крейн, който като Спрингстийн е от Ню Джърси, вярва, че певецът пее именно за неговата кола в хита „Born to Run”.

Превозното средство се продава в eBay, а наддаването продължава до понеделник. В четвъртък сумата достигна 200 100 долара, под резервната цена.

Крейн купува автомобила през eBay през 2006 г., а след това я излага в Рок енд рол залата на славата в Кливлънд между 2008 и 2010 г. Тя има регистрация и застраховка на името на Спрингстийн и може да се кара.

Самият певец я споменава и в книгата си от 1998 г. „Songs”.

Крейн, който е строителен предприемач, започва да колекционира неща, свързани със Спрингстийн, през 2006 г. Той натрупва колекция от ръкописи на текстове, китари, плакати и лични вещи, които са на обща стойност над 7 млн. долара.

Мъжът планира през следващите месеци да продаде всичко. Пред Ройтерс Крейн разкри, че е създал неправителствена организация и набира средства за сираци и вдовици.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още