IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Zara влага 100 млн. евро в производител на рециклирани платове

Ангажиментът за покупка ще подкрепи плановете на Infinited Fiber да отвори първия си завод с голям капацитет през 2024 г.

16:38 | 12.05.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Zara</em></p>

Снимка: Zara

Собственикът на Zara – Inditex, е сключил споразумение на стойност над 100 млн. евро за закупуването на 30% от рециклираните платове, които ще бъдат произведени от финландската Infinited Fiber Company в рамките на три години, като част от стремежа си да използва устойчиви материали, съобщава Ройтерс.

Ангажиментът за покупка ще подкрепи плановете на Infinited Fiber да отвори първия си завод с голям капацитет през 2024 г., когато Inditex трябва да започне да купува първокласните рециклирани платове Infinna, направени изцяло от отпадъци от дрехи, заяви Inidtex в четвъртък.

Активно работим, за да намираме решение и търсим нови партньорства, процеси и материали, за да постигнем рециклиране от текстил към текстил“, казва главният директор по устойчивостта на Inditex Хавиер Лосада.

Zara освен това пусна лимитирана колекция на дрехи, направени от платовете Infinna.

Inditex заяви по-рано тази година, че 47% от дрехите, продадени през 2021 г., са носели етикета Join Life, което означава, че са били произведени от устойчиви материали и по устойчив начин.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 18.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

Финанси виж още