IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Uncharted" оглави боксофиса в Северна Америка въпреки лошите отзиви

Филмът генерира 44,2 млн. долара от продажбата на билети

11:04 | 21.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Uncharted Facebook page</em></p>

Снимка: Uncharted Facebook page

Екшън филмът „Uncharted: Извън картата“, в който участва звездата от „Спайдър-мен“ Том Холанд, оглави боксофис класацията в Северна Америка този уикенд, който включваше Деня на президентите. Лентата успя да постигне това въпреки негативните отзиви, пише Bloomberg.

Продукцията на Sony Group, базирана на една от видео игрите на компанията, генерира 44,2 млн. долара от продажбата на билети в кината в Съединените щати и Канада, сочат данни на Comscore. Това е над прогнозата на Boxoffice Pro за 30,7 млн. долара. Това е най-успешният премиерен уикенд от началото на годината, като успя да изпревари натрупаните за три дни 30,6 млн. долара от „Писък“ през януари.

филми филми

„Бригс и Лулу”, комедия с участието на Чанинг Тейтъм от United Artists Releasing, се озова на втора позиция, събирайки 15,1 млн. долара в боксофиса в Северна Америка.

Актьорският състав на „Uncharted” вероятно е привлякъл феновете през този уикенд, благодарение на звезди като Том Холанд и Марк Уолбърг. „Спайдър-мен: Няма път към дома“, който дебютира в кината миналата година, се оказа най-успешната продукция за периода на пандемията, като генерира 1,8 млрд. долара от продажбата на билети по света.

Едва 39% от критиците препоръчват „Uncharted” в RottenTomatoes.com. Филмът, чиято премиера беше отложена няколко пъти заради коронавирусната пандемия, беше пуснат единствено в кината.

В „Бригс и Лулу” е първата роля в игрален филм на Тейтъм от 2017 г. и е неговият режисьорски дебют. Той е работил с Рейд Каролин, който е сценарист и продуцент на “Професия: Стриптийзьор“, в който Тейтъм също участва. Около 83% от критиците в Rotten Tomatoes препоръчват филма. 

боксофис боксофис

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още