IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Victoria’s Secret преструктурира бизнеса си и съкращава служители

Компанията за луксозно бельо се разделя на три различни подразделения

17:01 | 08.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на луксозно бельо Victoria’s Secret съкращава служители и преструктурира бизнеса си, за да насочи фокуса си основно към т.нар. поколение Милениум (родените между 1980 и началото на новия век), съобщава CNNMoney.

Компанията заяви, че се преструктурира в три бизнес подразделения: Victoria's Secret Lingerie, Victoria's Secret Beauty и PINK - бранд, рекламиран като „магазин за колежанки с най-сладките сутиени, бикини, бански и бельо“.

Фирмата, която има над 3000 магазина в САЩ, Обединеното кралство и Канада, заяви, че ще съкрати 200 сътрудници в Ню Йорк и централата си в Колумбус, Охайо.

Компанията майка L Brands каза още, че нетната ѝ печалба се е повишила с 5%, а продажбите от магазините, отворени от над година, са се увеличили с 3% през петте седмици до 2 април спрямо същия период на миналата година.

„След рекордна година сега е най-добрият момент да направим подобрения“, каза Лесли Уекснър, 77-годишният милиардер, който основава компанията през 1963 г. и замени Шарън Джестър Търни като главен изпълнителен директор преди по-малко от два месеца. „Правим подобни промени, за да ускорим растежа си и да укрепим бизнеса в дългосрочен план, като стесним фокуса и опростим оперативния си модел“.

Компанията заяви още, че ще интегрира бизнеса си „като основно дигитален канал“, за да „съответства на начина, по който потребителите се ангажират с марките“.

L Brands засега не съобщава как ще се отрази това на съдбата на известния каталог, който досега е включвал модели като Джиджи Хадид, Адриана Лима и Летисия Каста.

Търни, която бе част от компанията в продължение на 16 години, се оттегли през февруари, „за да сложа семейството си и личния си живот на преден план и да обмисля какво следва за мен в професионално отношение“. Тя планира да продължи да работи с L Brands като съветник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още