IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walt Disney блести с рекордна печалба

„Феноменалните 2“ и „Ант-Мен и Осата“ спомогнаха за добрите резултати на филмовия бизнес

09:20 | 09.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Развлекателният концерн Walt Disney постигна рекордно ниво на приходи и печалба през последната финансова година благодарение на доброто четвърто тримесечие. Силните сегменти с тематичните паркове и Studio Entertainment допринесоха в частност за добрите резултати, предава Bloomberg.

През четвъртото фискално тримесечие печалбата на Дисни се е увеличила с 33% до 2,32 милиарда долара, докато приходите са се увеличили с 12% до 14,31 млрд. долара. Коригираната печалба на акция възлиза на 1,48 долара. Анализаторите очакваха печалба от 1,34 долара на акция и приходи за 13,73 млрд. долара.

Оперативната печалба на подразделението за паркове и развлекателни центрове е нараснала с 11%, а приходите - с 9%.

Филмовият бизнес се отличава с увеличение на приходите с 50% и повече от двойно по-висока оперативна печалба. За това помогнаха филми като „Феноменалните 2“ и „Ант-Мен и Осата“.

Компанията планира да засили предложенията си директно за клиентите, за да се конкурира със стрийминг гиганти Netflix и Amazon.

В крайна сметка Disney ще контролира трима доставчика на цифрови услуги: ESPN Plus за спорт; Hulu, която понастоящем е съвместно предприятие на Disney, Fox, NBC Universal (част от Comcast) и Warner Media (част от AT&T), както и нов бранд на Disney, който ще стартира дейност в края на 2019 г.  В следборсовата сесия книжата поевтиняха с 1,6 на сто до 117,88 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още