IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Tesla ще завладее и пазара за съхранение на енергия

Джед Дорсхаймер увеличи с около 60 на сто своя ценови таргет за книжата на производителя на електромобили

22:32 | 12.04.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електромобили Tesla планира да „атакува и завладее“ още един пазар на стойност трилион долара, тъй като компанията на милиардера Илон Мъск засилва фокуса си върху производството и съхранението на енергия, съобщава Bloomberg, цитирайки инвестиционната компания Canaccord Genuity. 

Анализаторът Джед Дорсхаймер повиши оценката си за акциите на Tesla от „задръж“ на „купувай“, прогнозирайки, че звеното на компанията за генериране и съхранение на енергия може да донесе 8 млрд. долара приходи до 2025 г.

„Tesla изгражда бързо екосистема от енергийни продукти, хармонизирана в електрификацията, за да се превърне в Марката за съхранение на енергия“, изтъква Дорсхаймер в бележка до клиентите.

Той предоставя най-високия ценови таргет за акциите на Tesla – 1071 долара за дял в сравнение с 419 долара преди това, което представлява почти 60-процентов ръст.

Tesla използва всички налични ресурси, за да отговори на търсенето на батерии, включително чрез изграждане на производствени мощности в комплекса си във Фримонт, Невада, където си партнира с японския концерн Panasonic, и чрез споразумение за доставка с LG Chem, посочва Дорсхаймер.

тесла тесла

Тъй като ограниченията в предлагането започват да отпадат, компанията ще може да отговори на търсенето по отношение на нейната технология за домашно съхранение на енергия Powerwall, която обикновено се свързва с фотоволтаици, добавя анализаторът.

Ценовият таргет на Дорсхаймер оценява акциите на Tesla и нетния дълг на 63 пъти размера на очакваната печалба на концерна за 2024 г.

„Освен, че е богата, ние също вярваме, че Tesla има няколко години преднина и сега се разширява агресивно в областта на съхранението на енергия“, изтъква анализаторът.

Все пак Дорсхаймер не е анализаторът с най-силни бичи настроения към Tesla – Кейти Ууд от Ark Invest Manag очаква акциите на компанията да достигнат цена от 3000 долара до 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 3
vzhekoff
преди 2 години
Че кой друг пазар е завладял, че и този ? Щото ако е за пазара на ел. коли - нищо не е завладял, а и този дял, който има почва да се изплъзва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 2 години
Баце Илон е еталон за мениджмънт... да гледат и да се учат всички пишман меринджей !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
zelka007
преди 2 години
на който му е интересно слънчевият покрив на тесла за една година какво прави ...https://***.youtube.com/watch?v=DG8ImNJHeKI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още