Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Audi замразява части от производството в Германия заради проблемните доставки

Производството на моделите A4, A5, A6 и A7 е преустановено в Некарзулм от понеделник до петък

Audi замразява части от производството в Германия заради проблемните доставки

Снимка: Bloomberg L.P.

Глобалният недостиг на чипове причинява огромни производствени загуби за марката луксозни автомобили Audi, част от групата на Volkswagen – най-големия автомобилен производител в Европа и втори по големина на пазарния дял в света след Toyota. Голяма част от производствените линии във фабриките на Audi в Инголщат и Некарзулм са преустановили работа от понеделник (11 октомври), пише Automobilwoche. 

Още по темата

Само една монтажна линия продължава да функционира при наличието на една смяна във въпросните съоръжения. Изключение правят луксозните модели R8 и e-tron GT, които се сглобяват в съоръжението „Бьолингер Хьофе“. Там производството остава незасегнато.

Сглобяването на моделите A4, A5, A6 и A7 е преустановено в Некарзулм от понеделник до петък.

Според Audi всички служители, засегнати от прекъсванията, ще работят на непълен работен ден за разглеждания период. Още в края на август марката обяви, че ограничава своята дейност в Германия поради проблемите с доставките на компоненти. Работният график на смените в Инголщат и Некарзулм многократно беше променян още през юли.

Индустрията очаква ситуацията с чиповете да бъде облекчена едва в средата на следващата година.

В началото на октомври ръководителят на Audi Маркус Дюсман оприличи кризата с чиповете като „перфектна буря“ за автомобилната индустрия. През юли марката обяви, че недостигът е засегнал значително производствените ѝ обеми през първата половина на годината. Маржът на оперативната печалба на Audi в същото време нарасна до 10,7%, надминавайки отчетения през 2019 г. оперативен марж от 8 на сто.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Polestar показа кросоувъра Polestar 3, ще разработва собствена платформа