Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BMW ще премахне органично 6 хил. работни места

Съкращаването на работните места ще се осъществи чрез флуктуации и доброволни споразумения

BMW ще премахне органично 6 хил. работни места

Снимка: Waldo Swiegers/Bloomberg

Германският автомобилен производител BMW възнамерява да освободи 6 хил. работни позиции, но по естествен път - без съкращения. Компанията е договорила пакет от мерки с работническия съвет.

Съкращаването на работните места ще се осъществи чрез флуктуации и доброволни споразумения, пояснява листнатата на Dax компания.

Още по темата

Ще се предпочитат „доброволни напускания на хора близко до пенсионната възраст“, както и такива с обезщетения. 40-часовите договори ще бъдат намалени на договори за 38 часа. Някои от служителите могат да се договорят да не получават надбавки при колективните договори и да се лишат от допълнителни 8 дни отпуск.

BMW също така подкрепя финансово младежи на възраст под 25 години, които правят външна квалификация на пълен работен ден, като при следване, и гарантира връщането им в концерна на пълна заетост след завършване.

Продажбите на автомобили се сринаха заради епидемията от коронавируса и рецесията. BMW очаква да е на загуба през текущото тримесечие. Фирмено споразумение гарантира на всеки служител неговото работно място, но само докато BMW генерира годишна печалба. В момента в групата работят около 126 хил. души по целия свят.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Марката Volkswagen записа над 200% ръст на оперативната печалба