IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CATL е започнал частно пласиране на акции за 6,7 млрд. долара

Пласирането включва опция за допълнително количество ценни книжа, която може да повиши размера на сделката с близо 200 млн. долара

12:04 | 13.06.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Contemporary Amperex Technology Co. - най-големият производител на батерии за електрически автомобили в света, е започнал частно пласиране на акции клас А, с което може да привлече 45 млрд. юана (6,7 млрд. долара), показват условията по сделката, видяна от Bloomberg News.

Базираната в Нингде, Фуджиан, компания е определила минимална цена от 339,67 юана за пласирането, показват условията. Тя планира да определи цената на продажбата на акциите в сряда, казват запознати източници, поискали анонимност заради частния характер на информацията.

Пласирането включва опция за допълнително количество ценни книжа, която може да повиши размера на сделката до около 6,87 млрд. долара, посочи IFR по-рано в понеделник, позовавайки се на анонимни източници. Представител на компанията, известна като CATL, не е отговорил веднага на исканията за коментар.

CATL сигнализира пласирането по-рано, заявявайки в документи, подадени пред фондовата борса в Шънджън през ноември, че намалява размера си до 45 млрд. юана от 58,2 млрд. юана. Постъпленията ще бъдат използвани за производството и надграждането на производството на литиево-йонни батерии в четири китайски града, както за проучвания и развитие.

Акциите на CATL поевтиняха с 2,2% до 443,82 юана през деня на борсата в Шънджън, с което загубата за годината достигна почти 25%. Компанията има пазарна стойност от около 154 млрд. долара.

Гигантът в производството на батерии е под натиск през последните месеци, след като отбеляза най-острия си спад в тримесечната печалба през първите три месеца на годината и разкри значителни дериватни задължения.

Компанията отхвърли и пазарни слухове миналата седмица, включително за големи фючърсни загуби, които може да са засегнали печалбата за второто тримесечие, както и че заместник-председателят Хуан Шълин е намалил дела си срещу пари в брой.

CATL отрече спекулациите и по двете теми, отбелязвайки, че делът на Хуан остава без промяна, след като прехвърли около 2 млн. акции към шест частни фонда, които притежава.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още