Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

ChargePoint планира да увеличи броя на зарядните станции до 2,5 млн. до 2025 г.

Ангажиментът е свързан с прогнозата, че до 2025 г. САЩ и Европа вече ще разполагат с близо 20 млн. активни електромобили, които компанията трябва да обслужва

ChargePoint планира да увеличи броя на зарядните станции до 2,5 млн. до 2025 г.

Снимка: Ройтерс

ChargePoint, световният лидер при изграждането на зарядни станции за електрически превозни средства, заяви, че ще увеличи почти петдесет пъти броя на зарядните станции в глобален мащаб до средата на следващото десетилетие, предава Ройтерс.

Групата, чиито основни акционери са BMW, Daimler и Siemens, цели да притежава 2,5 млн. активни станции до 2025 г. като в момента броят на зарядните съоръжения е едва 53 хиляди. 

Още по темата

Разположената в Силициевата долина компания предоставя хардуер и софтуер за зареждане на електромобили. Тя вече работи с Airbnb и Uber върху изграждането на мрежа от локации и планирани резервации на свободни зарядни станции.

„Нашите намерения да разполагаме с напълно готови 2,5 млн. зарядни локации до 2025 г. се случва в най-значимия ни период на растеж в историята на компанията и на фона на революция в транспортния сектор“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Паскуали Романо.

Той сподели, че този ангажимент е свързан с прогнозата, че до 2025 г. вече ще има достатъчно голям брой електромобила (около 20 млн. в САЩ и Европа), които компанията ще трябва да обслужва.

Групата инвестира 125 млн. долара, за да разшири своята мрежа в Европа, като Романо добави, че ChargePoint възнамерява да стане публична компания до 2022 г.

Очаква се до 2030 г. електрическите превозни средства и хибридите да достигнат 33,3% от общия брой автомобили в световен мащаб.

Сред компаниите, които искат да се наложат на пазара на електромобилната инфраструктура, са френският електроенергиен доставчик Engie, германските Innogy и E.ON, както и скандинавските компании Fortum и Vattenfall.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕС готви вградено автоматично ограничение на скоростта в новите коли?