IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дилъри на Volkswagen се обединяват в нов индустриален гигант

Обединената група от автокъщи ще се превърне в един от най-големите автомобилни дилъри в Германия

11:58 | 05.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Четири компании, които предлагат автомобили, произведени от Volkswagen AG, базирани в Хесен и Франкония, планират да сформират обща индустриална група през 2023 г., съобщава Automobilwoche.

Става въпрос за автокъщите Marnet, Gelder und Sorg, Göthling und Kaufmann и Best Auto-Family.

По този начин дилърите искат да създадат голяма търговска група, която да предлага модели на марките Volkswagen, Audi, Skoda, VW Commercial Vehicles, Seat и Cupra. 

Обединената група ще се превърне в един от най-големите автомобилни дилъри в Германия. Автокъщите разполагат общо с 2400 служители и 40 000 нови и употребявани автомобили.

Сред независимите дилъри на Volkswagen в Германия новата компания би се наредил на трето място след Gottfried Schultz Group и Feser-Graf.

Партньорите разполагат с 40 локации в Хесен, Франкония и Тюрингия, като операциите им покриват главно територията по течението на р. Майн и се простират от Висбаден на запад до Айзенах и Кобург на изток.

„Предизвикателствата, пред които сме изправени, са почти идентични“, споделя Норберт Сорг от Gelder und Sorg. „В допълнение, всички семейни фирми се основават на общ набор от ценности – такива, които могат да съществуват само в семейните фирми“, добавя той.

Със сливането автокъщите искат да обединят усилията си, за да могат активно да оформят промяната в индустрията.

Четирите компании печелят от факта, че са близо една до друга по отношение на продажбите, броя на служителите и капиталовите ресурси. Това трябва да бъде отразено и в бъдещата организация на новата група: предишните управляващи партньори трябва да продължат да носят отговорност за своите първоначални бизнес помещения.

Решението за сливане е предварително съгласуване с ръководството на Volkswagen.

„Производителите приветстват активното оформяне на бъдещето на четирите семейни компании – защото се нуждаят от партньори с висока инвестиционна мощ, които активно се справят с предизвикателствата“, се казва в изявление на четиримата дилъри. Не може да се изключи разширяване на новата група с допълнителни партньори. Съседни търговци вече са изразили интерес да се присъединят, се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още