IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия обмисля забрана и за стари бензинови коли

Най-строги се очакват да са ограниченията във Франкфурт

18:48 | 03.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Над 2 млн. стари бензинови коли в Германия са заплашени от ограничения на достъпа си до различни градски зони, съобщава Automedia, като се позовава на AutoBild. Става въпрос за автомобили, които отговарят на стандартите Euro 1 и Euro 2 и такива, които не покриват нито един от двата стандарта. Най-строги се очакват да са ограниченията във Франкфурт, които ще засегнат и бензинови автомобили, покриващи остарелия вече стандарт Euro 3.

Начало на дискусията по темата даде DEUVET – Федералното дружество на клубовете за класически автомобили, което публикува своя позиция относно евентуалната забрана във Франкфурт на коли с Euro 3, която може да се пренесе и в други градове.

Макар и някои от мотивите на организацията да не са особено важни от гледна точка на по-широкия обществен интерес, като например това, че подобна забрана би се отразила на цените на тези автомобили, които могат да бъдат бракувани преди да се сдобият със статут на олдтаймери или класически автомобили, дискусията по този въпрос определено ще е полезна.

От какво са мотивирани ограниченията вижте в продължението на материала в Automedia.bg.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още