Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Isuzu се договори с концерн от САЩ за доставка на дизелови двигатели за камиони

Японският производител на търговски превозни средства планира да се съсредоточи върху новите технологии на фона на започналата глобална електрификация

Isuzu се договори с концерн от САЩ за доставка на дизелови двигатели за камиони

Снимка: Akio Kon/Bloomberg

Концернът Isuzu Motors се споразумя с американската компания Cummins относно доставката на дизелови двигатели за камиони, което ще позволи на японския производител да се съсредоточи върху новите технологии, съобщава Nikkei Asia Review.

Споразумението ще бъде осъществено по-късно тази година, като се очаква то да помогне на Isuzu да спести десетки милиони долара годишно от разходи за научноизследователска и развойна дейност.

Решението на Isuzu отразява глобалния стремеж на автомобилната индустрия към електрифициране и екологизиране на продуктите на фона на по-строгите регулации относно емисиите на парникови газове.

Сделката бележи и първия път, в който Isuzu ще използва двигатели, изградени от трети страни за своите тежкотоварни превозни средства. 

Още по темата

Двигателите на Cummins ще бъдат използвани при средноголемите камиони, изискващи голяма мощност. Моделите, които ще използват двигатели на Cummins, ще се появят на пазара в Северна Америка още през тази година, преди да бъдат пуснати в Япония и на други пазари.

Двигателите ще бъдат адаптирани за всеки пазар, така че да отговарят на местните разпоредби. Isuzu ще поеме отговорност за корекциите.

Партньорството с американската компания също така предвижда Isuzu да доставя двигатели на Cummins за малки камиони, която се фокусира върху разработването на големи двигатели за камиони и машини, използвани в строителството.

От 2019 г. компаниите си сътрудничат по отношение на двигателите от следващо поколение с ниски нива на емисии. Най-новата инициатива представлява своеобразно разширяване на партньорството, обхващайки бизнеса с дизелови двигатели.

Isuzu е продала около 290 000 камиона през фискалната година, приключила в края на март 2020 г.

Първоначално двигателите Cummins ще се използват само при някои от превозните средства на Isuzu, като тяхното приложение ще се разшири, ако стратегията се окаже рентабилна.

Isuzu работи и с други технологични партньори по отношение на екологичните технологии. Концернът се обедини с Volvo за разработване на превозни средства с горивни клетки и с Honda за изграждането на автономна система.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Skoda планира да съкрати 2% от своя административен персонал в Чехия