IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски хибрид с дистанционно идва в Европа

Спортният седан BYD Qin ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди

09:00 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BYD</p>

Снимка: BYD

В Китай стартираха продажбите на най-новия седан на компанията BYD Auto – спортен хибрид с името Qin. Амбициите на производителя са моделът да се наложи и на пазара в Европа, където ще се предлага от началото на 2015 г.

BYD Qin разчита на хибриден агрегат, състоящ се от 3 двигателя – два електрически и един бензинов турбо-мотор, чийто обем е 1,5 литра. Общата мощност на агрегата е 295 к.с., а максималният въртящ момент достига 479 Нм. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и максимална скорост на движение от 185 км/час.

Моделът може да се похвали и с други качества. Например, разходът на гориво при него в определи условия може да падне до 1,6 л/100 км. Само на електричество седанът преодолява около 70 км. А батериите му могат да се зареждат от стандартната електропроводима мрежа.

Водачът на BYD Qin има на разположение 4 режима на работа – от електрически до спортен. В стандартното оборудване на колата влизат 12,1-инчов дисплей, който заменя традиционния приборен панел, 12 въздушни възглавници и множество системи за безопасност.

Предлага се също така уникална технология, която позволява на шофьора да управлява своя автомобил от разстояние. Тази система, работеща с дистанционно с обхват до 10 м, е алтернатива на популярната технология за автономно паркиране, предлагана от редица производители.

В Европа BYD Qin най-вероятно ще се появи с редица доработки, за да отговаря на изискванията на клиентите там. Със сигурност хибридният седан ще се продава и под друго име на Стария континент.

В Китай цените на модела варират между 23 725 и 26 225 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още