Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Кризата с чиповете вероятно ще ограничи производството на Volkswagen в Словакия

Фабриката на концерна в Братислава ще преустанови за две седмици през май изграждането на кросоувъри VW, Audi и Porsche

Кризата с чиповете вероятно ще ограничи производството на Volkswagen в Словакия

Снимка: Jochen Eckel/Bloomberg

Недостигът на полупроводници в глобален план сериозно застрашава да ограничи производството на автомобилите Kia w завода в Жилина, Словакия. Фабриката на автомобилния концерн Stellantis в Търнава вече редуцира своите операции миналия месец. Сега, според служителите на съоръжението, дефицитът на чипове заплашва да спре производството през първите две седмици на май в най-големия автомобилен завод в страната – този на Volkswagen в Братислава, съобщава Dennik E. 

Още по темата

Според печатната медия Trend служители от фабриката са дискутирали темата във Facebook. По техните думи не се очаква преустановяване на цялото производство през разглеждания период, като мерките ще засегнат изграждането на кросоувърите на германската марка, които предлагат висок марж, както и по-скъпите модели на Audi и Porsche. Производството на по-малките леки коли ще продължи по график.

Остава неясно колко бързо фабриката ще успее да възстанови предишните производствени нива.

Редуцирането на операциите в Словакия само подчертава задълбочаването на проблема с полупроводниците.

От ръководството на съоръжението в Братислава за момента не потвърждават информацията. То обаче призна, че през следващите месеци проблемите с недостига на чипове ще се задълбочат.

„Благодарение на гъвкавото управление на производствения план и логистичните процеси до момента отчитаме само минимални ефекти от недостига на полупроводници върху производството. Сега обаче трябва да приемем, че през следващите месеци ситуацията с доставките на чипове ще остане напрегната, което може частично да повлияе на производството на превозни средства в Братислава“, заяви говорителят на фабриката Луция Коварович Макайова за Denník E.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Е-автомобилите по света вече надвишават 10 млн.