IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошото време през януари сви продажбите на автопроизводителите в САЩ

Светлият лъч е Lincoln, който отчете най-силния си резултат в последните 4 години

22:02 | 03.02.14 г.
Лошото време през януари сви продажбите на автопроизводителите в САЩ

Продажбите на американските автомобилопроизводители са отстъпи през януари, най-вече поради тежкото време в страната, съобщава WBP Online. Двете най-големи компании – Ford Motor Company и General Motors (GM), отчетоха спадове от съответно 7% и 12 на сто.

Продажбите на Ford в страната са били в размер на 154 644 единици през миналия месец, което е спад със 7% спрямо същия период на миналата година.

Същевременно обаче марките Ford Mustang и Lincoln, които също са собственост на Ford, публикуваха солидни печалби от съответно 8% и 43%. Продадените водила от марката Mustang са били 3 881, докато тези от Lincoln – 5 973.

"Като се има предвид трудното време за продажбите в нашите най-големи региони, ние сме щастливи от постигнатия резултат в търговията на дребно", заяви Джон Фелис, вицепрезидент на Ford.

"В районите, където времето беше добро, като например в Запада, продажбите са се повишили... Един светъл лъч е Lincoln, който отчете най-силните си продажби в последните четири години", добави той.

Общите продажби на GM в САЩ през януари спаднаxa с 12% до 171 486 превозни средства, а продажбите на дребно отчетоха спад от 10 на сто през същия месец.

От историческа гледна точка януари е най-слабият месец в годината за бранша. Екстремните зимни условия в Юга, Средния запад и Североизтока през миналия месец поставиха под допълнителен натиск резултатите на GM.

Около час преди затварянето на търговията на Wall Street в понеделник книжата на Ford поевтиняват с 2,91%, докато тези на GM са надолу с 2,43 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още